2019. december

Az első adventi gyertya meggyújtása

Hagyományainknak megfelelően az első adventi gyertya meggyújtása a hittanos gyerekek közreműködésével történt. A katolikus és református óvodások kis műsorral tették színesebbé a gyertyagyújtást. Az óvónénik pedig énekükkel varázsolták meghittebbé azt a délutánt. Ezen az ünnepségen a szülők is szívesen vettek részt, gyermekeikkel együtt készülve a karácsonyra.

„Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás”

December hatodika a gyerekek körében az egyik legkedveltebb eseménye az évnek. Hosszas készülődés előzi meg és amikor megérkezik Télapó, a szemekben ott csillog az izgatottság, a várakozás és a csodálat fénye. örömmel adták oda az általuk készített rajzokat, szívesen mondtak verset és énekeltek.

„Fenyőünnep immár eljő…”

Az adventi időszakban karácsonyi díszbe öltöztek a csoportszobák. Rengeteg ismeretet szereztek a gyerekek az ünneppel kapcsolatban. A közös készülődés, élménygyűjtés az óvodások közötti baráti kapcsolatokat és az összetartozás érzését erősítették. A ráhangolódás folyamatos volt, az izgalom fokozódott. Az ünnep reggelén az ünneplőbe öltözött kisgyermekek csodálattal nézték a feldíszített fenyőt és alig várták már, hogy kipróbálhassák az ajándékokat. A Katica csoportosok betlehemes műsorral készültek, amit a karácsonyi ünnepségen adtak elő, felelevenítve Jézus születését. Az utolsó nap élményei kellő alapot adtak az otthoni karácsonyi ünnepléshez.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község