2019. november

Zöldség-fél egészség

Nagyon fontosnak tartjuk az egészséges étkezést, ezért a gyerekekkel nemcsak a gyümölcsöket, hanem a zöldségféléket is megismertetjük, megkóstoltatjuk. Az otthonról hozott sárgarépák hosszát megbecsülték, aztán összemérték, sorbarendezték. Lereszelték, ízesítve elfogyasztották az ebéd mellé, s megkóstolták nyersen is. Gyurmából mindenki elkészítette a saját répáját. A répa című mesét eldramatizálták

„Zirgő, zörgő kukorica”

2 hetes projekt keretében foglalkoztunk a libával és a kukoricával. A Márton nap legendáját szívesen hallgatták meg, s elevenítették fel később is. Megismerték a liba külső jegyeit, életmódját, táplálkozását. Ennek kapcsán részletesen megismerkedtek a kukorica jellemzőivel is. Felhasználtuk a mozgásos tevekénységekben, morzsoltunk, csutából várat építettek a gyerekek. Libát ábrázoltak dugónyomdával, kukoricás lepényt mintáztak gyurmából. Ezekben a tevékenységekben érdeklődve, aktívan vettek részt az óvodások.

Mikulásfutás

Kovács István olimpiai futóbajnok kíséretében érkezett a Télapó az óvodába. A gyerekekkel közösen bemelegítettek, majd az udvaron indult is a közös mozgás. Az óvodások bártan fogták meg a Télapó kezét és ki sétálva, ki futva kísérte a piros ruhás apót. A futás után a Mikulás fotózkodott a gyermekekkel, aki szaloncukorral kedveskedett nekünk.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község