2019. május

Anyák napja

Május első vasárnapja az édesanyákról szól. Ezt a napot mindig izgatott készülődés előzi meg. Verseket, dalokat tanultak a gyerekek, közben pedig titokban minden óvodás elkészítette édesanyja számára az ajándékot. Az idén rendhagyó módon a Művelődési Házban került sor az anyák napi műsorra, ahol az anyák napi versek, dalok mellett kis műsorral is kedveskedtek az óvodások.

Madarak, fák napja

A téli madárvédelemhez kapcsolódóan, azt folytatva az egész hetet a madarak és fák köré építettük. Felelevenítettük a télen szerzett ismereteket (madarak és hangjuk), kiegészítve a visszatérő madarakkal. Sétánk során megfigyeltük a környéken élő fákat, megneveztük őket. Az óvoda udvarán élő környékén élő madarak hangjait is megfigyeltük. Az ismertebbek hangjait a gyerekek önállóan is felismerték. Madarakat, fákat készítettünk, különböző technikák segítségével. Videofilmen többféle erdőfajtával ismertettük meg a gyerekeket. Közben pedig minden alkalmat megragadtunk arra, hogy felhívjuk figyelmüket a természetvédelemre.

Gyermekhét

A hét során minden napra programot kínáltunk a gyermekeknek. Hétfőn kukacot és békát hajtogattak a gyerekek, kedden táncházon vettek részt, szerdán pedig sportos, ügyességi feladatokat kínáltunk. Nagyon aktívan, nyitottan vettek részt az óvodások ezeken a programokon.

Családi nap

A gyermekhét lezárásaként került sor a családi napra, melynek a művelődési Ház adott otthont. Az aulában lufihajtogatás és kézműveskedés várta a gyerekeket. Készítettek papírsárkányt, papírforgót és színezhettek kedvükre.

A nagyteremben reggel közös zenés tornával nyitottuk meg a napot, melyet sportos, ügyességi feladatok követtek. Ezekbe a vállalkozó kedvű anyukák is bekapcsolódtak.

A résztvevőket hotdoggal és limonádéval kínáltuk meg. Legnagyobb örömünkre sok család részt vett ezen a délelőttön, ezáltal is erősödött az óvoda és a család közötti kapcsolat.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község