2019. április

Rétimajori kirándulás

Egész délelőttös kiránduláson vettünk részt Rétimajorban. A tízórait is ott ettük meg, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Megnéztük a Halászati Múzeumot, ami sok érdekességet kínált az óvodások számára. Aztán nagy sétát tettünk, mely során több halastavat is láttunk. Sikerült megnéznünk a „hal-óvodát” is, mely nagy érdeklődést váltott ki a gyerekekből. Gyönyörű környezetben töltöttük a délelőttöt, mely során a vizekkel kapcsolatos ismereteik gazdagodtak.

Húsvéti ünnepkör - készülődés
Húsvéti ünnepkör - Nyuszifutás, zöldágjárás, sibázás

Családi nap keretében mozgalmas délelőttben volt részünk. A szülők reggel együtt érkeztek az óvodába. Tízórai előtt a lányos anyukák elkészítették a zöldágat, addig a fiúk és szüleik megfonták a sibázáshoz szükséges vesszőket. A tízórait követően aztán megérkezett hozzánk Kovács István, a futás nagykövete, aki magával hozta a „Húsvéti nyuszit”, s így felnőttek, gyerekek együtt futották körbe az óvoda udvarát. Ezután került sor a zöldágjárás hagyományának felelevenítésére. Tavaszi dalokat énekelve bújtunk át a zöldágak alatt, a megújulásra, a tavaszra várva. A program végén a fiúk megsibázták a lányokat, hogy szépek és egészségesek legyenek. A lányok pedig cserébe színes szalagokat kötöttek a siba végére.

Húsvéti ünnepkör - Komatálazás

A komatálazás régi hagyomány óvodánkban, ebben a gyerekek mindig szívesen vesznek részt. Reggel mindenki elkészítette a komatálakat a csoportszobákban. A tálakra a húsvéti jelképek (sonka, tojás) kerültek, a kicsi kezek szorgos munkájának eredményeképpen. Az udvaron pedig megvendégelték egymást a csoportok, hogy a meglévő jó viszony ne romoljon meg, továbbra is „komák” legyenek, azaz jóban maradjunk.

Húsvéti ünnepkör - Nyuszivárás

A húsvéti ünnepkör lezárásaként a csoportokban locsolkodást tartottunk. Hagyományos módon a fiúk kölnit hoztak, a lányok édességgel készültek a locsolásért cserébe. A szép locsolóvers elmondása után a lányok megjutalmazták a fiúkat.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község