2019. február

Farsangi mulatság

A gyerekek életében hosszas készülődés előzi meg a farsangi időszakot. Már az esemény előtt hetekkel lázas beszélgetések, tervezgetések folynak arról, hogy ki minek öltözik be.

A Süni csoportban a farsang előtti héten témanapokat tartottak. Voltak a gyerekek királyfik és királykisasszonyok, pókemberek, macik, bohócok. A Csiga csoportosok közösen elkészítették a csoport bohócát. A Katicák színes álarcokat alkottak különböző vizuális technikák alkalmazásával.

A legkedvesebb nap azonban számukra maga a farsangi bál napja volt. Mindenki ötletes jelmezekben érkezett reggel, amiben az egész napot eltölthették. Büszkén mutogatták egymásnak jelmezeiket és ropták benne a táncot. Délelőtt a szülők által sütött fánkokat is elfogyasztották. A napot színesebbé tette Varró János bácsi, akit a gyerekek már jól ismernek. Ő újabb hangszerekkel ismertette meg az óvodásokat, s utána János bácsi húzta a talp alá valót.

Téli madárvédelem

Pedagógiai programunk egyik fontos eleme a környezetvédelem, melynek szerves része a téli időszakban a környezetünkben áttelelő madarak védelme. Megismerkedtünk sokféle telelő madárral, azok külső jegyeivel, táplálkozásával. A tél kezdetével madáretetőket helyeztünk el az udvaron, melyeket folyamatosan töltünk. Az óvoda udvarára járó madárkákat közelebbről is megfigyeltük. A különféle tevékenységek erőstették a gyerekek pozitív viszonyulását a környezetünkhöz, illetve a madarakhoz.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község