2014. december

Télapó

Mint minden évben, az idén is nagy izgalommal várták a gyerekek a Télapót. Érkezését megelőző héten minden gondolatuk e körül forgott. Verseket, dalokat tanultunk, elkezdtük dekorálni a csoportszobákat. Festettek, rajzoltak az óvodások, s ezekkel a munkákkal díszítettük a faliújságot. Beszélgettünk a Miklós-napi legendáról is. Amikor a Télapó megérkezett, a gyerekek többsége megszeppenve hallgatta őt, de azért bátran elénekelték a dalokat és elmondták a verseket.

A nyugdíjasklub idős tagjait az ovisok egy kis mikulás műsorral örvendeztették meg, melyben verseket mondtak és énekeltek, amit hálás szívvel fogadtak.

Luca napi búzavetés

Karácsonykor hagyományosan az ünnepi asztal dísze a búza, amit az adventi készülődés időszakában, Luca napkor vetettünk el. A vetés után nap, mint nap figyeltük a folyamatot, ahogy a búzaszem megduzzad és egyre növekszik.

Karácsonyi hangverseny

December 11.-ére meghívást kaptunk a sárszentmiklósi Kippkopp Óvodától, hogy vegyünk részt az idei karácsonyi hangversenyükön is. Örömmel tettünk eleget a meghívásnak. A Csigabiga és a Süni csoportos gyermekekkel vettünk részt ezen a délelőtti programon. A hangverseny előtt megmutatták nekünk az óvodát, a csoportszobákat és finom mézeskaláccsal és teával kínáltak meg bennünket. A karácsonyi hangversenyen a zeneiskola kisebb-nagyobb növendékei szórakoztattak minket. Sokféle hangszerrel ismerkedhettek meg a gyermekek és a komolyabb zeneművektől az egyszerűbb dallamokig csendültek fel a művek. Érdekes és szórakoztató volt felnőttnek és gyermeknek egyaránt.

Mézeskalácssütés

Az adventi időszakban hagyományainkhoz híven több csoportban is sütöttünk mézeskalácsot. A gyerekek érdeklődve figyelték a hozzákészülődést, ismerték a hozzávalókat és alig várták már, hogy aktívan is részt vegyenek a tészta sodrásában és a formák szaggatásában. Finom fahéj illat terjengett a levegőben, miközben sültek a finomságok. Miután kihűltek következett a díszítés. Több kisgyermek igen kreatívan alkotott és amíg volt forma és hab el sem mozdultak az asztaltól. És ami nagyon fontos, büszkék voltak arra, amit alkottak!

Karácsony

Karácsony reggelén az óvodások nagy izgalommal érkeztek és csillogó szemekkel nézték a gyönyörű szépen feldíszített karácsonyfákat és az alatta lévő ajándékokat. Öröm volt nézni őket. Mi, felnőttek örültünk az örömüknek. Kora délelőtt mindannyian összegyűltünk a fenti csoportban és a Csigabiga csoport karácsonyi műsorát néztük meg, mellyel gazdagították az ünnepet. A délelőtt nagy részét mindenki a saját csoportjában töltötte ünnepléssel, játékkal. A Csigabigák szüleiket is meghívták erre a délelőttre.

A Csigabigák ezzel a kedves műsorukkal meglátogatták a nyugdíjasklubbot és a hivatal dolgozóit is, akik szintén nagy örömmel fogadták őket.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község