2013. december

Télapó

December elején minden évben izgatottak a gyerekek, hiszen nagyon várják már a Mikulást. Előtte napokon keresztül folyik a készülődés.
Várták, hogy kapjanak a Télapótól ajándékot, de nemcsak kapni szeretnek, hanem adni is, ezért ők is készítettek rajzokat.

December 6.-án délelőtt óvodánk minden csoportjába megérkezett a „jó öreg”. Sok csomagot, szép emlékeket és sok jó szót hagyott maga után.
Az izgalmak után a Ficánka csoportban összegyűlve a nagycsoportosok közül hárman egy aranyos kis Mikulás-váró jelenettel tették színesebbé a délelőttöt.

Óvodásaink egy kis csapata ebben az évben is meglátogatta a Nyugdíjas klub tagjait.
Versekkel és dalokkal kedveskedtünk, illetve a nagycsoportosok ismét előadták a Mikulás-váró jelenetüket.

Gyertyagyújtás

December elején került sor a közös adventi gyertyagyújtásra, mely a tavalyihoz hasonlóan ünnepélyes keretek között zajlott. Szabó Péterné tiszteletes néni és Simon Andrea hitoktató közreműködésével a hittanos gyerekek műsorral színesítették ezt a délutánt, melyre a szülőket is meghívtuk.

Mézeskalácssütés

Ahogy közeledett a karácsony egyre szebb lett környezetünk, hiszen folyamatosan díszítettünk, készülődtünk az ünnepre. Ennek a készülődésnek fontos momentuma volt a mézeskalács sütése. A gyerekek alig várták, hogy a tésztát összegyúrjuk és nekiállhassanak a szaggatásnak. Ezen a délelőttön igazi karácsonyi illatok terjengtek a csoportokban, ahogy sültek a sütik. A sütés után pedig nagyon ügyesen, kreatívan kidíszítették a tojásfehérje habjával. Természetesen a végeredményt meg is kóstoltuk, így biztossá vált, hogy jól dolgoztunk.

Ünnep előtt néhány nappal ismét átlátogattunk a Nyugdíjasklubba, ahol a Ficánka csoportosok betlehemes köszöntővel tették meghittebbé az idős emberek délutánját.

Karácsony

Az óvodában is megünnepeltük a karácsonyt.

A reggeli érkezés pillanatai leírhatatlanok, pedig már sok éve részem van ebben az élményben.

A szemek csillogása, az öröm, az izgatottság keveredése különleges hangulatot teremt ezen a napon.

A délelőtt az ünnepléssel és az ajándékok kipróbálásával telt. Az ünneplés része volt a nagycsoportosok betlehemi köszöntője is.

A Karácsonyi Kavalkád falurendezvényen is részt vettünk. A Ficánkák és a Búzavirág Népdalkör közösen adtak elő karácsonyi köszöntőt a kavalkádon résztvevőknek.
A református templomban a gyermekek karácsonyi műsorát is színesebbé tette a Ficánka csoportosok betlehemezése.

iskola.cece.hu

Cecei
Általános Iskola

www.cece.hu

Cece
Nagyközség

Gerlice Cece

Gerlice Néptánc
Egyesület Cece

www.vajta.hu

Vajta
Község